Referat: Landala IF - Slottsskogen/Godhem IF

Jacke-Per-Friman
Max-Matte-OP-Rasmus-Ragnar
Patrik-Axel

Bänk: Jeppe, Rickie, Oscander, Theo, Simon

Extra inspirerade av de nya jubileumströjorna var det ett taggat hemmalag när domaren blåste igång matchen. Första tio-femton spelar vi riktigt fin fotboll med bra kombinationsspel och många involverade. När inte vårt fina spel resulterar i mål blir vi allt mer stressade och tappar boll i fel lägen. Bromée står för flera fina ingripanden i första halvlek men är chanslös när vi tappar boll centralt. SG-spelaren som vinner boll hittar in med en boll bakom backlinjen och avslutet är kliniskt. Likt förra året verkar vi trivas in underläge och faktiskt höja oss. Det tar inte många minuter innan vi kan stressa fram en felpass i offensivt straffområde. Axel är iskall och vänder istället bort målvakten istället för att gå på avslut, hittar nyinbytte Oscander som enkelt kan göra 1-1.

Halvtidssnacket är positivt, vi ser redan tecken på trötthet hos våra motståndare och gör vi det vi ska vinner vi detta. Trots tydliga instruktioner slarvar vi något. Vi är dock nära att ta ledningen både en och två gånger men kylan i avsluten finns inte där. Istället kan SG på nytt ta ledningen efter lättja i vårt försvarsspel. 3 minuter senare har vi både kvitterat och tagit ledningen. 2-2 kommer på en hörna som inte SG får bort. Efter lite flipperspel kan Patrik trycka in kvitteringen. Minuten senare gör Simon 3-2 efter att Matte jobbat fram bollen. Övertaget på våra motståndare är stort men vi lyckas inte stänga matchen. Sista minutrarna matar SG långt och det är ingen vacker fotboll vi bevittnar. Stor glädje när domaren blåser av. Nu väntar påsk följt av derby mot GSIF 25/4.